Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС висунули 4 вимоги сторонам конфлікту на Донбасі


Європейська рада закликала сторони конфлікту на Донбасі до 30 червня виконати 4 умови. Про це йдеться у висновках ради, оприлюднених 27 червня.

Згідно з висновками, вимоги полягають у погодженні механізму контролю за дотриманням режиму припинення вогню й ефективного моніторингу ситуації на кордоні (що реалізовуватиметься за участі ОБСЄ); повернення під контроль українських силовиків трьох прикордонних пунктів («Ізварино», «Должанський» і «Краснопартизанськ»); звільнення всіх заручників, зокрема – членів моніторингової місії ОБСЄ; початок реальних переговорів щодо реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка.

За повідомленням Європейської ради, європейська сторона проаналізує виконання цих вимог і ухвалить подальші рішення. Згідно з висновками, «Європейська рада наголошує на готовності повернутися до обговорення подальших обмежувальних заходів у будь-який момент».

У висновках Європейська рада також закликала Росію використати свій вплив на незаконні збройні угруповання й припинити постачання зброї і переправлення бойовиків через кордон.

XS
SM
MD
LG