Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 27 червня. ЗМІ Росії: Україна проти третього етапу санкцій проти Росії


«Україна виступає проти третього пакету санкцій Заходу проти Росії», – повідомляв у п’ятницю російський телеканалу «ТВЦ». Хоча насправді йшлося про дещо інше. Загалом російські ЗМІ цього дня присвятили чимало часу підписанню Києвом із ЄС Угоди про асоціацію. Цілодобовий телеканал «Росія- 24» лякав українців величезними втратами, до 50 мільярдів доларів у рік, від реалізації Угоди про асоціацію, та оголосив, що «угода підписана в мовах фактичного розпаду держави».

Телеканал Москви «ТВЦ» оголосив, що Україна нібито виступає проти введення Заходом третього етапу економічних санкцій проти Москви: «Не очікувано проти введення нових санкцій проти Росії з боку ЄС та США виступив президент України Петро Порошенко. У своєму інтерв’ю телекомпанії CNN політик заявив що не підтримує такі дії. Порошенко: «Мені ненависні ідеї використані санкцій у функції покарання для Росії, нам просто необхідний мир».

(Дивіться з 2:20)

Хоча це була не заява українського президента проти санкцій щодо Росії, а лише ставлення Порошенка до будь-яких санкцій. До того ж Петро Порошенко заявив, що Захід недостатньо тисне на Росію, щоб змусити її до деескалації ситуації на сході України.

Порошенко обіцяє ввечері вирішити, чи продовжувати перемирʼя на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Російські ЗМІ критикують Вашингтон за втручання у справи Києва

Російським ЗМІ, зокрема телеканалу «Росія-24», дуже не сподобалося, що Україна нарешті підписала економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС. Ось як коментував брюсельський кореспондент цього телеканалу факт підписання Угоди президентом Порошенком: «Втрати української економіки від реалізації цієї Угоди з ЄС, за оцінками експертів, становитимуть від 30 до 50 мільярдів американських доларів у рік. Ні ЄС, ні США допомагати такими грошима явно не будуть. А МВФ, якщо й буде виділяти кредити, то лише за умови різкого скорочення пенсій і допомоги, а також відбудеться підвищення цін на газ та електроенергію… Взагалі ж Угода про асоціацію підписується в умовах фактичного розпаду держави».

Хоча за оцінками експертів, успішна реалізація Угоди про асоціацію в Україні упродовж 3-5 років призведе до досягнення українцями рівня життя сучасної Польщі. Лише у перші роки торгівля з ЄС приноситиме Україні, як мінімум, 3,5 мільярда євро доходів, не кажучи вже про величезні переваги реформування економіки за європейськими стандартами, як прогнозують світові експерти. Аналітики також кажуть і про ризики України на шляху реалізації Угоди, але не в таких розмірах, як російські ЗМІ.

Ще не встигло висохнути чорнило на підписові президента Порошенка під Угодою про асоціацію з ЄС, як речник Путіна Дмитро Пєсков вже пригрозив: «Як тільки реалізація цієї угоди Україною розпочнеться, то Росія, звичайно, буде здійснювати всіх необхідних заходів. Крим є суб’єктом Російської Федерації, а документи підписані Україною з ЄС на ці суб’єкти Російської Федерації поширюватися не можуть».

Аналітики попереджають, що Росія може розпочати вже у найближчі дні широкомасштабну торгову війну з Україною з метою зірвати реалізацію Угоди з ЄС.

Московські ЗМІ, той же телеканал «Росія-24», намагаються також подати окремі факти із життя бізнесу США і репліки деяких конгресменів США щодо України за чисту монету. Ось як «Росія-24» коментує спроби деяких компаній США уникнути режиму санкцій проти Росії та подає коментарі деяких конгресменів США про Україну: «Компанії США упродовж кількох місяців проводили тиху роботу з перелаштування чиновників Білого дому щодо санкцій проти Росії через Україну. Втрати на українському напрямку почали рахувати й деякі конгресмени… республіканець від Каліфорнії Дан Роебкер про допомогу США у понад 100 мільйонів доларів Києву в подоланні корупції: «Намагатися позбавити Україну і подібні до неї країни корупції, це те ж саме що позбавити Ірландію пива. Це частина їхньої культури, ви ж не кажете ірландцям – не пийте пива!»… Коментатор: Але для США втручатися у чужі справи, це також свого роду спосіб життя».

Спробуйте виділити із цього набору інформації реальну істину.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG