Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обіцяють звільнити ще чотирьох спостерігачів ОБСЄ


На Донбасі звільнили одну з груп спостерігачів ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Бойовики з угруповань «ДНР» і «ЛНР», які влада України називає терористичними, заявляють, що готові найближчим часом звільнити ще чотирьох захоплених у кінці травня на Донбасі спостерігачів ОБСЄ. Як повідомляють російські ЗМІ, про це сьогодні після консультацій у Донецьку з контактною групою з Києва заявив так званий «прем’єр» «ДНР» Олександр Бородай.

За повідомленням, він також запросив спостерігачів ОБСЄ бути присутнім у будь-якій точці збройного конфлікту на сході України, пообіцявши гарантувати їхню безпеку.

При цьому він відмовився повернути під контроль українських прикордонників пропускні пункти «Ізварине», «Довжанський» і «Червоний партизан».

Бородай заявив, що керівництво «ДНР» готове до обміну заручниками із Києвом за принципом «всіх на всіх».

«Ми не згодні з терміном заручники, ми згодні з терміном затримані, утримуються або військовополонені. Але ми дійсно згодні, щоб такий обмін відбувся в режимі «всіх на всіх», – сказав лідер бойовиків.

Він заявив, що в полоні в українських силовиків близько 500 бойовиків.

У ніч на пʼятницю бойовики звільнили чотирьох спостерігачів місії ОБСЄ, захоплених наприкінці травня у Донецькій області. У полоні у бойовиків перебувають іще 4 члени місії, які здійснювали моніторинг на Луганщині.

XS
SM
MD
LG