Доступність посилання

ТОП новини

Ми тут наче мішені – гвардієць за тиждень до розстрілу блокпосту


Гвардієць зі знищеного блокпосту минулого тижня попереджав про небезпеку перемир'я
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Військові скаржилися на оголошене перемир’я і заявляли про постійні обстріли, на які вони не можуть відповідати. «Ми сидимо тут як мішені», – обурювався гвардієць Віталій з другого батальйону Нацгвардії в короткому інтерв’ю, яке минулого тижня дав журналістові Радіо Свобода.

Сьогодні вночі його блокпост поблизу Слов’янська розстріляли і захопили сепаратисти.

Також боєць Нацгвардії повідомляв, що Слов’янськ заблокований не повністю і вантажівки з невідомим вантажем постійно заїжджають в місто. Віталій скаржився на керівництво операції, для якого, на його думку, «популізм важливіший за операцію».

«Я не бачу, з точки зору військової ефективності, для чого ми тут. Якщо ми маємо заблокувати місто, то повинні обстрілювати їх у відповідь. А ми тут просто стоїмо. Ось це дуже сильно підриває бойовий дух і бажання бути тут», – розповів Віталій.

У нічному бою на блокпосту №1, що на виїзді зі Слов’янська, сьогодні вночі за офіційною інформацією загинули 4 військових, ще 5 були поранені.

Термін оголошеного владою тиждень тому перемир’я закінчився сьогодні о 22:00. Президент Петро Порошенко пообіцяв оголосити, чи будуть продовжувати режим припинення вогню.

Бойовики перемир’я не дотримувалися, обстрілюючи позиції українських силовиків. За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, внаслідок цього, за тиждень загинули понад 20 силовиків і багато поранених. Точної кількості він не навів.

XS
SM
MD
LG