Доступність посилання

ТОП новини

Песков: Росія вживе заходів для захисту економіки у зв’язку з Угодою України і ЄС


Дмитро Песков
Дмитро Песков

Росія вживатиме заходів для захисту своєї економіки у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в інтерв’ю телеканалу «Росія 24».

Песков зазначив також, що на Крим «як на суб’єкт Російської Федерації» дія цієї угоди не поширюється.

Крім того, прес-секретар Путіна висловив жаль, що ні Україна, ні ЄС не захотіли обговорювати з Росією можливі наслідки підписаного документа.

Раніше сьогодні Путін заявив, що «спроби нав’язати штучний вибір між Європою і Росією підштовхнули українське суспільство до розколу».

Економічні домовленості Києва з ЄС передбачають входження України в зону вільної торгівлі Євросоюзу, що дозволить, зокрема, знизити ціни на європейські товари, а також майже на третину збільшити український експорт.

При цьому керівники ЄС заявили, що підписані в п’ятницю угоди про асоціацію з Україною, Молдовою і Грузією не ставлять метою завдати шкоди Росії.

Рішення екс-президента України Віктора Януковича припинити в листопаді минулого року підготовку до підписання угоди з ЄС привело до масових антиурядових виступів і зміни влади в країні. За час цих подій загинули понад сто людей.

XS
SM
MD
LG