Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Київ не пропустить через кордон російську «гуманітарку» на Схід


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство закордонних справ України в суботу відправило ноту-відповідь МЗС Росії, в якій наголошується на неможливості прийняття Україною «гуманітарної допомоги», враховуючи невизначеність її кінцевого адресата. Про це йдеться у відповідній заяві відомства.

«27 червня МЗС України отримало ноту МЗС Російської Федерації з інформацією про намір російської сторони направити «гуманітарну допомогу» до Донецької та Луганської областей, а також, можливо, інші регіони, де перебувають біженці», – зазначили в МЗС.

«Враховуючи той факт, що Донецька та Луганська області, як і Автономна Республіка Крим, є невід’ємною частиною України, громадяни України, які перебувають на цій території, не можуть в принципі мати статус біженців», – зауважили в МЗС України.

«МЗС України наголошує, що найважливішим кроком з боку російської сторони, яка могла б сприяти врегулюванню ситуації в східних областях України, стала б практична підтримка реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка», – йдеться у заяві МЗС.

МЗС Росії напередодні направило в українське зовнішньополітичне відомство ноту щодо надання «гуманітарної допомоги» східним регіонам України. Йшлося про буцімто 60-тонний вантаж з продовольством і засобами особистої гігієни.

XS
SM
MD
LG