Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти захоплюють іще одну частину Нацгвардії в Донецьку – місцеві видання


Збройні проросійські сепаратисти захопили в суботу ще одну військову частину Національної гвардії (колишніх Внутрішніх військ) у Донецьку, повідомляють місцеві інтернет-видання.

За даними видання «Остров», ватажки бойовиків заявили, що «звільняють у запас» солдатів строкової служби. Охочим запропонували приєднатися до сепаратистів і для цього скласти присягу на вірність Росії, але, як повідомляє кореспондент видання, таких не знайшлося.

Інше видання «Діалог», яке, як виглядає з його текстів, вочевидь симпатизує сепаратистам, стверджує, що цю частину номер 3023 здали бойовикам без єдиного пострілу внаслідок переговорів із ними командира частини, який вирішив не протистояти переважним силам противника; сепаратистам перейшла зброя і бронетехніка, вони підняли над частиною прапор Росії.

Наразі не відомо, яка доля офіцерів чи можливих контрактників захопленої частини. Незалежних повідомлень про подію немає, Національна гвардія наразі її не коментує.

У ніч на п’ятницю сепаратисти захопили ще одну частину Нацгвардії в Донецьку номер 3004 – конвойний батальйон колишніх Внутрішніх військ. Тоді захоплення сталося після трьох штурмів, що тривали багато годин, після того, як військовослужбовці розстріляли весь свій боєзапас, повідомила Нацгвардія. Бойовики взяли в полон командира частини, а строковиків теж розпустили. Водночас у соціальних мережах лунали непідтверджені звинувачення, що здача цієї частини могла бути результатом розіграного «договірного бою».

Напади сепаратистів тривають попри припинення вогню з боку українських силовиків і рішення декого з бойовиків пристати на це перемир’я.

XS
SM
MD
LG