Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє про обстріл із України свого прикордонного пункту, що мав би бути закритим


Російські прикордонники заявили в суботу, що вранці внаслідок бойової сутички на українському боці кордону на територію Росії впали кілька артилерійських снарядів, пошкоджена будівля митниці в пункті пропуску «Гуково» в Ростовській області, що межує з Луганською.

При цьому, кажуть російські силовики, робота цього пункту вже відновлена, прикордонники і митники не потерпіли і «працюють без перебоїв».

Українська сторона ще не коментувала цих тверджень.

Російський пункт пропуску «Гуково» межує з українськими «Червонопартизанськ» і «Червона могила», які були закриті рішенням Кабінету міністрів України ще 5 червня. Російська сторона, за міжурядовою угодою, зобов’язана в такому разі забезпечити закриття кордону зі свого боку, але, всупереч своїм договірним зобов’язанням, продовжує в них пропуск через державний кордон. Із українського боку ті прикордонні пункти контролюють підтримувані Росією збройні проросійські сепаратисти.

Минулого тижня Росія вже стверджувала про обстріл своєї території з боку України, внаслідок якого тоді був поранений російський митник. Той інцидент стався біля прикордонного пункту «Новошахтинський» у Ростовській області, який так само мав би бути закритий через закриття його українського відповідника «Довжанський» на Луганщині. Того разу Міністерство оборони України наголосило, що через близькість кордону не використовувало артилерії чи мінометів у бою проти сепаратистів, які захопили цей пункт, натомість міномети використовували бойовики.

XS
SM
MD
LG