Доступність посилання

ТОП новини

Російський безпілотник перетнув український кордон – РНБО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

28 червня близько 18:00 прикордонний наряд на Луганщині зафіксував факт перетину державного кордону російським безпілотним літаком.

Про це повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Лисенко.

«Вчора близько 18-ї години прикордонний наряд на Луганщині помітив безпілотний літальний апарат, який перетнув українсько-російський кордон і заглибився на територію України на 300-500 метрів», – сказав Лисенко.

За його совами, прикордонна служба зупинила розвідувальну місію літака вогнем зі стрілецької зброї.

Він також повідомив, що за останні три дні це друга спроба провести розвідувальну місію в Україні за допомогою безпілотного літального апарату. Крім того він підкреслив, що Україна має всі докази належності даної техніки Російській Федерації.

Від середини квітня на сході України триває антитерористична операція. У ній беруть участь регулярні частини української армії, співробітники міліції, СБУ, Держприкордонслужби, бійці добровольчих батальйонів.

Українська влада не контролює зараз кілька пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон на Луганщині і стверджує, що значна частина зброї, яку мають бойовики на сході України, – російського походження.

XS
SM
MD
LG