Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО збили безпілотник із Росії – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Підрозділ протиповітряної оборони десантної бригади Збройних сил України збив на кордоні з Росією в Луганській області безпілотний літальний апарат, який здійснював розвідку у повітряному просторі України. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, інцидент стався в неділю о 14:20, збитий безпілотник був пофарбований у сірий колір, летів із Росії і не мав розпізнавальних знаків.

Це вже не перший випадок здійснення розвідки безпілотниками, що влітають у повітряний простір України з території Росії. Раніше про такі випадки повідомляли в РНБО.

У неділю о 13:40 поблизу Слов’янська бойовики зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів обстріляли блокпост сил АТО на перехресті доріг на Слов'янськ і Красний Лиман. У самому Слов'янську, за даними «Інформаційного спротиву», бойовики встановили на вулиці Урицького артилерійську установку, з якої стріляють по житлових кварталах міста. Внаслідок обстрілів загинули щонайменше вісім цивільних.

Від середини квітня на сході України триває антитерористична операція. У ній беруть участь регулярні частини української армії, співробітники міліції, СБУ, Держприкордонслужби, бійці добровольчих батальйонів.

Українська влада не контролює зараз кілька пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон на Луганщині і стверджує, що значна частина зброї, яку мають бойовики на сході України – російського походження.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я вибігає 30 червня о 22:00.

XS
SM
MD
LG