Доступність посилання

ТОП новини

Кубок світу: Коста-Рика у вісімці найкращих


Збірна в червоних футболках зіграє в Бразилії ще щонайменше один матч. Після перемог над уругвайцями та італійцями в Коста-Риці мріють і про успіх із голландцями
Збірна в червоних футболках зіграє в Бразилії ще щонайменше один матч. Після перемог над уругвайцями та італійцями в Коста-Риці мріють і про успіх із голландцями

На чемпіонаті світу з футболу залишилося чотири вакансії у чвертьфіналі. Половину місць уже забронювали збірні Бразилії, Колумбії, Нідерландів і команди-сенсації – Коста-Рики. Для жодної із них шлях до вісімки найкращих легким не був.

Господарі чемпіонату, від яких пересічні бразильці завжди чекають лише перемоги, а на домашньому мундіалі й поготів, лише в післяматчевій лотереї витягли щасливий квиток. Команда Чилі чинила гідний опір пентакампеонам, і в першому таймі на гол Давида Луїса відповіла м’ячем Алексіса Санчеса. Решта ігрового часу минула без взяття воріт, не було забитих м’ячів і в овертаймі. Нападник чилійців Маурісіо Пінілья, мабуть, ще дуже довго згадуватиме свою нагоду наприкінці додаткової 30-хвилинки, коли м’яч після його удару влучив у поперечину. У серії пенальті фортуна була на боці збірної Бразилії.

Колумбія долає «беззубий» Уругвай

4 липня з нею у чвертьфіналі зіграє команда Колумбії, яка здолала опір уругвайців. Перед матчем 1/8 фіналу збірна Уругваю через агресивність своєї зірки Луїса Суареса залишилася без цього провідного форварда. За укус у вирішальному матчі групової стадії італійського захисника Джорджо К’єлліні Суарес відпочине від футболу кілька наступних місяців.

Натомість у збірній Колумбії дискваліфікованих зірок немає, і завдяки дублю Хамеса Родріґеса колумбійці виграли – 2:0. Після цих м’ячів Родріґес очолив перегони бомбардирів, він відзначився у воротах суперників п’ять разів. По чотири голи на рахунках аргентинця Ліонеля Мессі, німця Томаса Мюллера і бразильця Неймара.

«Помаранчеве» випробування Мексикою

Надзвичайно непросто здобула перепустку до чвертьфіналу команда Нідерландів. Підтвердити статус фаворита у протистоянні з мексиканцями «помаранчевим» вдалося лише із пенальті вже на доданих арбітром хвилинах основного часу.

У першому таймі забитих м’ячів не було, а одразу по перерві нападникові мексиканців Джованні дос Сантосу вдався класний удар з-за меж штрафного майданчика. Мексиканці трималися до 88-ї хвилини, дива у воротах творив голкіпер Очоа, але після чергової подачі кутового і він був безсилий. Роббен навісив, Хунтелаар скинув мֹ’яч у район 11-метрової позначки, звідки Веслі Снейдер потужним ударом у кут не залишив шансу воротареві. А вже на доданих хвилинах португальський рефері Педру Пруенса призначив пенальті за порушення проти Ар’єна Роббена. Клаас Ян Хунтелаар розвів м’яч і Очоа по різних кутах, 2:1 – непроста перемога фаворитів.

Коста-Рика: винагорода за терпіння

Суперником голландців у чвертьфіналі буде команда-відкриття турніру. Збірна Коста-Рики, яка стала першою в групі, де виступали уругвайці, італійці та англійці, змогла в меншості дотерпіти до серії пенальті в зустрічі з командою Греції. На початку другого тайму костариканці вийшли вперед (відзначився Руїс), але на 66-й хвилині Дуарте побачив перед собою другу жовту картку. Папастатопулос спромігся зрівняти рахунок на фініші матчу. Рахунок 1:1 протримався і 30 хвилин овертайму, а в серії пенальті перепустку до чвертьфіналу отримали футболісти з Коста-Рики.

Команди Нідерландів і Коста-Рики зіграють у чвертьфіналі 5 липня.

30 червня і 1 липня визначаться ще дві пари чверть фіналістів. У понеділок зіграють Франція – Нігерія та Німеччина – Алжир, у вівторок відбудуться протистояння Аргентина – Швейцарія та Бельгія – США.

  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG