Доступність посилання

ТОП новини

Київ не хоче деескалації конфлікту – МЗС Росії


Оператор російського «Першого каналу» Анатолій Клян загинув у нач на 30 червня
Оператор російського «Першого каналу» Анатолій Клян загинув у нач на 30 червня

Загибель російського оператора у період перемир’я демонструє небажання Києва проводити деескалацію конфлікту на сході Україні. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Росії.

У ніч на 30 червня у Донецьку загинув оператор російського «Першого каналу» Анатолій Клян.

За фактом загибелі журналіста прокуратура Донецької області проводить досудове розслідування, йдеться у повідомленні Генпрокуратури. Розслідування розпочато за частиною 1 статті 115 Кримінального Кодексу – «умисне вбивство».

Прокуратура встановила, що оператор російського телеканалу отримав поранення черевної порожнини, перебуваючи у районі військової частини біля селища Опитне Ясинуватського району Донецької області. 68-річний Анатолій Клян помер у реанімації.

Першими жертвами конфлікту на південному сході України серед журналістів стали італійський фотограф Андреа Рокеллі і його перекладач, російський правозахисник Андрій Миронов. Крім того, на Сході загинули кореспондент російського телеканалу «Росія-1» Ігор Корнелюк і звукооператор знімальної групи Антон Волошин.

Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів раніше заявили, що Україна залишається надзвичайно небезпечною країною для працівників ЗМІ.

Як заявив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, українські військові роблять все можливе, щоб українські і зарубіжні журналісти одержували всю необхідну інформацію і працювали у безпечних умовах.

У ніч на 30 червня у Донецьку загинув оператор російського «Першого каналу» Анатолій Клян
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

XS
SM
MD
LG