Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: рішення президента будуть «такі, які чекає вся Україна»


Рішення президента Петра Порошенка щодо антитерористичної операції будуть «такі, які чекає вся Україна», заявив сьогодні народний депутат Олег Ляшко після зустрічі з головою держави.

Як написав він у фейсбуці, президент сам про них повідомить після засідання Ради національної безпеки і оборони, що вже почалося.

Ляшко додав, що на зустрічі передав Порошенкові «питання друзів», які надійшли йому у фейсбуці.

Раніше сьогодні у прес-службі президента Франції повідомили, що в перебігу його й канцлера Німеччини спільної розмови з президентами України і Росії Петро Порошенко і Володимир Путін «погодилися ухвалити домовленість про двостороннє припинення вогню між українською владою й сепаратистами».

У прес-службі Порошенка на цей час іще не подавали свого повідомлення про цю розмову.

Сьогодні о 22-й годині за київським часом має збігти продовжений термін одностороннього припинення вогню, оголошеного владою в Києві. Продовження терміну ухвалили через рішення керівників країн Європейського союзу дати Росії й сепаратистам час до сьогоднішнього дня на виконання низки вимог, зокрема, щодо відновлення українського контролю над кордоном. Єдина з чотирьох виконаних наразі вимог – звільнення спостерігачів ОБСЄ, викрадених сепаратистами близько місяця тому.

У Раді національної безпеки і оборони заявили, що рішення про те, чи продовжать це припинення вогню, чи відновлять антитерористичну операцію, ухвалять сьогодні до 22-ї години.

За численними повідомленнями українських силовиків, протягом усього часу припинення вогню, що триває вже 10-й день, напади сепаратистів не припинялися, десятки учасників АТО далі гинули й зазнавали поранень.

Позавчора учасники Народного віча на майдані Незалежності в Києві підтримали вимогу про скасування режиму припинення вогню на Сході України і вимагали запровадження на Донбасі воєнного стану.

XS
SM
MD
LG