Доступність посилання

ТОП новини

Росія не перешкоджає реверсу газу в Україну, щоб не ускладнювати ситуацію – Путін


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін назвав фікцією реверсні постачання газу в Україну й заявив, що Москва не перешкоджає цим угодам, щоб не нагнітати ситуації.

«Отримують (газ) за так званим реверсом. Ми знаємо, що це за реверс. Це штучний реверс. Ніякого реверсу немає. Як можна тією самою трубою подавати газ в один бік і в зворотний?» – сказав Путін, виступаючи на нараді послів у Москві.

Як заявив Путін, «не потрібно бути фахівцем у газовій галузі, щоб зрозуміти, що це не реально». «Нахімічили зі своїми партнерами. Насправді отримують наш газ і там, у Європі, платять комусь із західних партнерів, що недоотримують цей обсяг», – заявив Путін.

Минулого місяця тристоронні газові переговори України, Росії та Єврокомісії не принесли результату. «Газпром» оголосив, що від 16 червня запроваджує режим передоплати за газ для України. Москва вимагає погасити заборгованість за блакитне паливо, а Київ наполягає на прийнятній газовій ціні. Представники українського «Нафтогазу» готові зустрітися з «Газпромом» у міжнародному арбітражному суді – сторони вже подали відповідні позови.

XS
SM
MD
LG