Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: Росія, ймовірно, поставляє сепаратистам важке озброєння


Генерал Філіп Брідлав
Генерал Філіп Брідлав

Озброєння, за допомогою якого сепаратисти на сході України збивали українські літаки і вертольоти, ймовірно, було поставлено Росією, заявив командувач сил НАТО в Європі генерал ВПС США Філіп Брідлав. За словами Брідлава, мова, зокрема, йде про транспортний літак, збитий 14 червня, коли в результаті краху загинули всі 49 осіб, що знаходилися на борту.

«Це дуже ймовірно, хоча ми ще не зв’язали всі ниточки безпосередньо», – заявив Брідлав в ході прес-конференції в Пентагоні.

За словами Брідлава, російська сторона постачає сепаратистам на сході України різноманітне важке озброєння, включаючи зенітну зброю і танки.

Командувач додав, що хоча є обнадійливі ознаки руху до завершення конфлікту, у нього залишаться сумніви, поки Росія буде підтримувати сепаратистів.

«Є позитивна риторика, звучать якісь хороші слова про припинення вогню, – сказав він. – Але те, що ми бачимо, це триваючий конфлікт, триваюча підтримка конфлікту з боку Росії».

«Поки ми не побачимо, що ситуація розгортається у зворотний бік, думаю, нам потрібно стежити за нею дуже пильно», – заявив Брідлав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG