Доступність посилання

ТОП новини

Махніцький: ніяких особистих закидів до Авакова у мене не було


Олег Махніцький
Олег Махніцький

Колишній в.о. генпрокурора, нині радник президента Олег Махніцький каже, що не мав особистих претензій до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, коли звинувачував МВС у перешкоджанні розслідуванню масових убивств на Майдані в лютому.

«У мене не було жодного конфлікту з міністром внутрішніх справ. Арсена Борисовича я поважаю як політика, як людину, як спеціаліста. Зараз у нього дуже складна роль, крім того, що він повинен виконувати роль міністра, він також бере участь в антитерористичній операції, а це дуже важко одночасно це робити. І ніяких закидів щодо Арсена Борисовича у мене не було», – сказав Махніцький в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, питання в нього були «лише до самої структури, до самої системи органів внутрішніх справ». «Тому що ця система формувалася попереднім режимом роками. І я говорив про окремих людей, які ще залишилися і говорять зараз багато про люстрацію. У межах наявних нині законів можна провести міні-люстрацію в МВС, так як провели в прокуратурі», – додав Махніцький.

Минулого місяця Махніцький заявив, що в МВС перешкоджають розслідуванню масових убивств на Майдані в лютому. За його словами, не був проведений повний комплекс заходів з виявлення кола співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут», які можуть бути причетними до злочинів проти активістів Євромайдану, а керівництво МВС України без погодження з ГПУ направило своїх бійців для участі в Антитерористичній операції зі зброєю, що перевіряється на предмет вчинення вбивств на Майдані.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав брехнею цю заяву виконувача обов’язків генпрокурора Олега Махніцького.

XS
SM
MD
LG