Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав ЄС діяти рішучіше


Президент України Петро Порошенко (П) і міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (Л)
Президент України Петро Порошенко (П) і міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт (Л)

Петро Порошенко закликав ЄС діяти більш рішуче у питанні врегулювання ситуації на сході України, оскільки рішення Європейської ради щодо мирного плану не виконане. Про це український президент заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, повідомляє прес-служба Порошенка.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі та подальші кроки з врегулювання мирного плану.

«Голова МЗС Швеції з порозумінням поставився до рішення глави держави завершити дію режиму припинення вогню на Донбасі. Він підтримав готовність Президента України повернутися до режиму незастосування сили на умовах, що відображені у рішенні Європейської ради від 27 червня, а саме – двостороннє припинення вогню та запровадження надійного контролю на українсько-російському кордоні під моніторингом ОБСЄ, звільнення всіх без винятку заручників та готовність почати політичні переговори з реалізації мирного плану президента», – мовиться у заяві прес-служби українського президента.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

Російський президент Володимир Путін заявив, що цим рішенням Петро Порошенко взяв на себе відповідальність за відновлення бойових дій в Україні.

XS
SM
MD
LG