Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін, Лавров, Штайнмаєр і Фабіус обговорять українську кризу


Міністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини у Берліні обговорять українську кризу. Про це повідомляють французькі дипломатичні джерела.

1 липня українські урядові війська відновили наступ на проросійських сепаратистів на сході країни після провалу зусиль із розв’язання кризи за рахунок 10-денного перемир’я.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що український президент Петро Порошенко «узяв на себе відповідальність за розв’язування бойових дій в Україні».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров додав у телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі, що рішення Порошенка не продовжувати угоду про припинення вогню розпочало «новий цикл кровопролиття з наслідками, непередбачуваними для української держави».

Натомість речниця Держдепартаменту США Марі Гарф назвала дії української влади обґрунтованими.

«Президент Порошенко запровадив семиденне припинення вогню, він дотримувався його, він продовжив його ще на три дні. Але факт залишається фактом: багато сепаратистів не дотримувалися перемир’я, і Порошенко має право захищати свою країну», – наголосила речниця.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання РНБО ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

XS
SM
MD
LG