Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд продовжив випробувальний термін для опозиціонера Навального


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Люблінський суд російської столиці Москви продовжив ще на три місяці випробувальний термін Олексію Навальному за вироком у справі про розкрадання в компанії «Кіровліс».

Таким чином суд задовольнив клопотання Федеральної служби виконання покарань.

Відомство просило продовжити випробувальний термін для опозиціонера у зв’язку з участю Навального в неузгоджених мітингах. Крім того, як випливає з клопотання служби, після неодноразових бесід з роз’ясненням порядку й умов проходження випробувального терміну, Навальний останнім часом ставав фігурантом адміністративних і кримінальних справ.

За російським законом, у разі порушення засудженим порядку проходження випробувального терміну, суд може замінити умовне покарання реальним. У липні минулого року суд у Кірові засудив Навального до п’яти років позбавлення волі умовно у справі про розкрадання в компанії «Кіровліс» із випробувальним терміном п’ять років.

З ім’ям Навального пов’язано кілька кримінальних справ, на даний час він перебуває під домашнім арештом у справі про розкрадання в компанії «Ів Роше». Суд заборонив опозиціонеру користуватися інтернетом і телефоном. Сам політик всі звинувачення відкидає, вважаючи кримінальне переслідування політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG