Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає Росію повернути Україні Крим і деокупувати Грузію


ОБСЄ закликає Росію скасувати анексію Криму, провести деокупацію території Грузії і виконувати міжнародні зобов’язання. Про це йдеться у підсумковій резолюції Парламентської асамблеї ОБСЄ, ухваленій на 23-й сесії ПА ОБСЄ, що відбулася у Баку.

Парламентська асамблея ОБСЄ у резолюції «наголошує на важливості дотримання принципів непорушності кордонів і територіальної цілісності, мирного врегулювання спорів, рівності прав і самовизначення народів, закріплених у Гельсінському заключному акті, закликає Російську Федерацію скасувати анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь».

ПА ОБСЄ також «закликає Росію до виконання зобов’язань, згідно з угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року щодо деоккцупаціі грузинської території і до дотримання основоположних принципів міжнародного права».

У вівторок Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, автором якої є заступник керівника делегації США на ПАЛБСЄ Бенджамін Кардин. У цьому документі ОБСЄ засудила окупацію Росією території України і висловила жаль з приводу продовження дій Росії, спрямованих на дестабілізацію в Україні.

XS
SM
MD
LG