Доступність посилання

ТОП новини

Україна чекає від заходу рішучіших дій – Геращенко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна очікує від Заходу рішучіших дій із захисту суверенітету України. Про це заявила уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

«Ми повинні зважати на позицію наших партнерів. З іншого боку, Україна очікує від країн Заходу більш рішучої і жорсткої позиції щодо захисту не тільки інтересів України, а й нашого суверенітету та незалежності. Це є обіцянки, які брали на себе західні партнери», – наголосила Геращенко.

За словами Ірини Геращенко, крім зовнішнього ворога, в Україні діє «п’ята колона», тому демократична команда має гуртуватися, а не критикувати один одного.

Як заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, кризу в Україні не можна вирішити без перемир’я.

Водночас генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен наголосив, що дії Росії в Україні «загрожують миру і безпеці, досягнутих після падіння Берлінської стіни».

США висловили підтримку щодо рішення про відновлення АТО.

Російський президент Володимир Путін заявив, що цим рішенням Петро Порошенко взяв на себе відповідальність за відновлення бойових дій в Україні.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

XS
SM
MD
LG