Доступність посилання

ТОП новини

ЄС затягує з новими санкціями через можливі погрози Росії – депутат Бундестагу


Депутат німецького Бундестагу Марілуїзе Бек
Депутат німецького Бундестагу Марілуїзе Бек

Причиною затягування із запровадженням нових санкцій ЄС проти Росії може бути погроза Москви, що у такому випадку вона може вторгнутися в Україну. Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат німецького Бундестагу Марілуїзе Бек.

«Чому ЄС так тягнуть із санкціями? У політичному Берліні із добре поінформованих джерел спекулюють, що російські дипломати високого рангу відкрито погрожують, що, мовляв, Росія у разі серйозних санкцій почуватиметься вільною у своїх діях і може вторгнутися на територію України. Якщо це дійсно так, то це багато що пояснює», – зазначила депутат Бундестагу.

Євросоюз вирішив не вводити негайно нових санкцій проти Росії через ситуацію на сході України, зазначивши, що картина на місцях залишається «змішаною». Разом з тим європейські дипломати зазначили, що уряди ЄС вирішили, що «підготовка до нових санкцій має розпочатися негайно».

27 червня європейські лідери давали Росії три дні, щоб вона змінила свою політику щодо України. У іншому разі вони обіцяли запровадити новий рівень санкцій проти Москви.

Євросоюз уже запровадив санкції проти близько 60 осіб з України та Росії. Йдеться про замороження активів і візові обмеження. Санкції були введені також проти двох енергетичних компаній у Криму.

XS
SM
MD
LG