Доступність посилання

ТОП новини

Київ закликає світ не стати заручником «альтернативної реальності» Кремля


МЗС України закликає світове співтовариство не вірити заявам президента Росії Володимира Путіна стосовно ситуації в Україні, оскільки вони не мають нічого спільного з дійсним станом речей.

«Ми застерігаємо всю міжнародну спільноту від того, щоб вона стала заручником тієї альтернативної реальності, яку так послідовно і бездумно намагається створити Кремль. Останнім прикладом такої ідеології став виступ президента Путіна на зустрічі з російським дипломатичним корпусом. Це приклад тієї альтернативної реальності, яка фактично підриває основи світового устрою», – заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

Дипломат також закликав європейських партнерів України «дуже ретельно вести діалог» з Росією, яка здійснює агресію проти України.

1 липня президент Росії на зустрічі з послами говорив, серед іншого, про події на сході України. За його словами, Росія і Європа не змогли переконати Петра Порошенка в тому, що «дорога до надійного, міцного, довгострокового миру не може лежати через війну». Він поклав усю відповідальність за події на Донеччині на президента України.

XS
SM
MD
LG