Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова повернутися до перемир’я за певних умов – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

За певних умов Україна готова повернутися до режиму припинення вогню. Про це Петро Порошенко заявив під час телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба українського президента.

«Петро Порошенко наголосив, що готовий повернутися до режиму припинення вогню, як тільки буде підтвердження про його дотримання у двосторонньому форматі, а також за умов звільнення всіх заручників та встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ. Глава держави наголосив, що готовий до початку змістовних політичних переговорів без будь-яких додаткових умов», – мовиться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба українського президента, Джозеф Байден запевнив, що «США поділяють і підтримують підхід Порошенка до врегулювання ситуації на сході України і готові докласти зусиль для досягнення миру в Україні».

На переговорах 2 липня у Берліні очільники МЗС Німеччини, Росії, Франції, України погодили пакет заходів, необхідних для продовження режиму припинення вогню на Донбасі.

У спільній заяві, зробленій після зустрічі, вони наголосили на необхідності відновити переговори тристоронньої робочої групи зі врегулювання ситуації на сході України не пізніше 5 липня. Сторони також вирішили, що за дотриманням двостороннього перемир’я має спостерігати ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG