Доступність посилання

ТОП новини

На знищеному раніше блокпосту під Слов’янськом знову протистояння


Обстріл блокпосту на в'їзді в Слов'янськ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

Обстріл блокпосту на в'їзді в Слов'янськ

Блокпост №1, що на виїзді зі Слов’янська, знову опинився в епіцентрі протистояння. Цього разу обійшлося без людських жертв. За словами військових, що тут служать «на пальцях можна перерахувати дні, коли було спокійно». У момент обстрілу на блокпосту працював журналіст Радіо Свобода.

«Можуть бути одиночні вистріли, так звана нічна чистка, тобто обстріл після десятої вечора. Ну і були серйозні бої. Слава Богу, можливо, не так часто, але 26 червня був бій, який навіть спеціалісти, які пройшли кілька воєн, сказали, що був дуже серйозний бій», – розповів гвардієць Валерій Самойленко.

26 червня сепаратисти з танків завдали удар по блокпосту. Тоді 4 людини загинули, 5 отримали поранення. Військові ухвалили рішення відійти з території блокпосту. Учасники того протистояння розповіли, що першими ж танковими пострілами були знищені два БТР, які могли протистояти танкам. За кілька днів військові повернули контроль за блокпостом. Тепер, кажуть, укріпили власні позиції. Також, запевнили, що мають козир, який використають в разі атаки на них. Втім, розповісти, про що саме йдеться – відмовились.

XS
SM
MD
LG