Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: фінансування бойовиків на Донбасі здійснювалося через Медведчука


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Росія здійснювала фінансування екстремістських груп на Донбасі через лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій.

Він наголосив, що Медведчук не може бути учасником переговорів зі врегулювання ситуації на сході країни, оскільки він сприяв вторгненню російських військ в Україну.

«За моєю інформацією, яку я отримав безпосередньо будучи в Донецьку і Луганську і спілкуючись з багатьма з лідерів сепаратистів, лінія екстремістських груп, мережева структура, яка там існувала, створювалась протягом двох років. Фінансування тих груп здійснювалось власне через Медведчука, зі сторони Російської Федерації. Медведчук не може бути стороною переговорів, бо він сам є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально долучався до того, щоб ця ситуація була створена», – наголосив секретар РНБО Андрій Парубій.

Медведчук є учасником тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході. У цих зустрічах беруть участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, а також представники сепаратистів.

25 червня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала визначити посередником у роботі тристоронньої контактної групи Медведчука. Президент України Петро Порошенко погодився з такою пропозицією, повідомила прес-служба глави держави.

XS
SM
MD
LG