Доступність посилання

ТОП новини

СБУ проти російського журналіста Кисельова відкрили кримінальне провадження


Дмитро Кисельов
Дмитро Кисельов

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

«Організатори і фінансисти тероризму в Україні сьогодні не лише стають підозрюваними, але стосовно них, зокрема керівника цього інформаційного агентства, проводиться розслідування за статтею «фінансування тероризму, сприяння терористичній діяльності», – повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, фінансування сепаратизму і тероризму в Україні здійснюється з допомогою і російських банківських установ, і колишніх українських посадових осіб, зокрема, з Міністерства оборони.

«Третя складова, яку ми задокументували, – це, зокрема, через Міжнародний інститут преси, очолюваний паном Кисельовим, який так підступно і нахабно коментує й перекручує інформаційну ситуацію з України, у тому числі через цей інститут. Через цей інститут іде фінансування сепаратистських організацій», – сказав глава СБУ.

Він додав, що спецслужба України спільно з Держфінмоніторингом одразу ж блокує відповідні рахунки, після того, як про них стає відомо.

XS
SM
MD
LG