Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: чому хлопці ходять у бронежилетах по Києву, коли іде війна на сході


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко обіцяє звернутися до людей, які залишаються на Майдані і з’ясувати інцидент із побиттям журналістів «5 каналу». Він висловив переконання, що барикади виконали свою функцію, а люди на Майдані мають по-іншому демонструвати свою рішучість і прагнення до змін. Про це він заявив на зустрічі з членами американсько-української ділової ради (USUBC).

«Для мене не зрозуміло, чому коли бракує бронежилетів (на сході – ред.), хлопці ходять у бронежилетах по Києву. Якщо вони є патріотами, є такий напрямок: захищати цілісність України на сході, де йде протистояння», – додав він.

Віталій Кличко переконаний, що з Майданом слід вести діалог і домовлятися про поступове звільнення «головної артерії міста», вулиці Хрещатик. Окрім того, він зазначив, що Майдан – це не барикади, а «дух людей і прагнення змінити Україну на краще».

2 липня в Києві на майдані Незалежності на знімальну групу «5 каналу» напали, унаслідок чого постраждав оператор. Знімальна група прибула на Майдан для проведення зйомок за редакційним завданням. Під час роботи до журналістів підійшли невідомі й почали вимагати припинення зйомок і видалення відзнятого відео, погрожуючи при цьому фізичною розправою. На відмову оператора вимкнути камеру, один із чоловіків завдав йому удар в живіт. Після цього невідомі втекли.

XS
SM
MD
LG