Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: сили АТО контролюють більшу частину Миколаївки


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що сили АТО контролюють більшу частину Миколаївки під Слов’янськом.

«Сили АТО ведуть бої з терористами в Миколаївці, в безпосередній близькості від Слов’янська. Квартал за кварталом, спільними діями Збройних сил, Національної гвардії та спеціальних підрозділів МВС селище звільняється від бандитів зі зброєю. Більша частина Миколаївки вже під контролем наших сил», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Він також процитував доповідь генерала Нацгвардії Балана, який керує операцією, безпосередньо з лінії бою: «Працюємо вже восьму годину. Нормально йдемо, хоча й поволі. Зате без втрат! Після вчорашньої жорсткої сутички опір терористів послабшав. «Київ-1» – особливо молодці сьогодні, другий день в боях, а поводяться дуже впевнено – задоволений, добре підготовлені виявилися», – написав керівник МВС.

Аваков висловив сподівання, що кількох днів вистачить, щоб і в Слов’янську повернути людям звичне мирне життя.

«На території взятої під контроль лікарні велика кількість поранених як бойовиків, так і мирних громадян, які звернулися по допомогу. Всіма займаються медики», – зазначив міністр.

За словами Авакова, виявили 150 жінок і дітей, які переховувалися від бойовиків і війни в підвалі центру культури. Всім надали першу допомогу. «Звернувся з проханням до харківського губернатора Ігоря Балути – спільно організували евакуацію на час бойових дій до Харківської області», – повідомив міністр.

Посилаючись на слова Балана, Аваков відзначив, що українських силовиків місцеве населення приймає добре: «Були раді й дуже доброзичливі. Змучилися вони дуже. Жінки кажуть, що натерпілися в ці дні, попросились на кілька днів в евакуацію – заспокоїти дітей, відпочити від постійної напруги. Організовуємо для них швидко силами вашої спецгрупи Кабміну з Ізюму і силами Харківської ОДА», – написав Аваков.

Раніше сьогодні речник антитерористичної операції Олексій Дмитрашківський повідомив, що сили АТО знищили 150 бойовиків біля Миколаївки. За його словами, один український військовий загинув, ще четверо були поранені під час бою, що почався ввечері 3 липня.

XS
SM
MD
LG