Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук просить Порошенка оцінити заяви Парубія про його фінасування бойовиків


Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук
Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук

Громадський рух «Український вибір» звернувся до президента Петра Порошенка, щоб він дав оцінку висловлюванням секретаря РНБО Андрія Парубія щодо причетності лідера руху Віктора Медведчука до фінасування бойовиків на Донбасі. Відповідна заява розміщена на сайті «Українського вибору».

«На прес-конференції, що відбулася сьогодні, секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій виступив із надуманими, безпідставними, політично мотивованими звинуваченнями на адресу лідера громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука. Секретар РНБО звинуватив лідера руху у вчиненні тяжких державних злочинів і причетності до створення та фінансування екстремістських груп, організації заколоту в Україні. До компетенції ні РНБО, ні його секретаря не входить поширення безпідставних, наклепницьких тверджень», – мовиться у заяві «Українського вибору.

Сьогодні секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій заявив, що Росія здійснювала фінансування екстремістських груп на Донбасі через лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна. Парубій наголосив, що Медведчук не може бути учасником переговорів зі врегулювання ситуації на сході країни, оскільки він сприяв вторгненню російських військ в Україну.

Медведчук є учасником тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході. У цих зустрічах беруть участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, а також представники сепаратистів.

25 червня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала визначити посередником у роботі тристоронньої контактної групи Медведчука. Президент України Петро Порошенко погодився з такою пропозицією, повідомила прес-служба глави держави.

XS
SM
MD
LG