Доступність посилання

ТОП новини

Одностороннього перемир’я на Донбасі більше не буде – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Одностороннього перемир’я на сході Україна більше не буде. Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з лідерами парламентських фракцій.

«Ніякого одностороннього припинення вогню більше не буде», – цитує слова Порошенка його прес-служба.

Порошенко поінформував лідерів фракцій про телефону розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, під час якої йшлося про врегулювання ситуації на Донбасі. За іофрмацією прес-служби президента, європейські лідери наголошували на необхідності продовження діалогу президентів України та Росії. У цьому контексті Порошенко наголосив, що продовження переговорів можливе лише за умов обов’язкового дотримання положень мирного плану всіма сторонами.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

Російський президент Володимир Путін заявив, що цим рішенням Петро Порошенко взяв на себе відповідальність за відновлення бойових дій в Україні.

XS
SM
MD
LG