Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський патріотизм відзначили у Книзі рекордів України


Дніпропетровськ – новий «Бандерштадт»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Дніпропетровськ – новий «Бандерштадт»

Роман Єгоров

Дніпропетровськ – Місто переживає спалах патріотизму. За останні місяці воно змінилося докорінно. Ледь не на кожному будинку майорять національні прапори, мешканці масово перевдягаються у вишиванки, розмальовують автівки патріотичними гаслами, а під’їзди – петриківським розписом.

«Ось так ми намагаємося підняти патріотичний дух наших мешканців!» каже Вікторія Тимошенко, майстер Петриківського розпису.

Жінка займається ним із самого дитинства. Але розписувати звичайний житловий будинок взялася вперше!

«Здавна вважалося, що якщо пташка постукала у вікно – вона принесла добру звістку. Тому ми намалювали птахів, щоб вони несли мир в нашу Україну, в наше місто Дніпропетровськ, щоб всі люди бачили їх і раділи!» – розповідає майстриня.

Автор ідеї Наталя – підприємець. Такий подарунок усім сусідам зробила на свій день народження. «Україна має пишатись тим, що вона Україна!» – впевнена жінка.

До речі, ця унікальна мистецька техніка народилася у Петриківці поблизу Дніпропетровська. І навіть увійшла до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

«Свої традиції та корні слід знати!» – впевнена сусідка Світлана Ткаченко, яка теж милується розписом.

Це лише один із багатьох патріотичних проявів у Дніпропетровську. Один за одним, мешканці прикрашають свої будинки – прапорами, а автівки – патріотичними гаслами і навіть віршами Шевченка.

«Що більше буде наших прапорів на будинках та машинах, то більше російські шизофреники розумітимуть, що сюди краще не пхатися. Україну не віддамо, хай навіть не мріють», – розповідає один із мешканців міста.

Патріотичне перевтілення охопило навіть паркани. Один, біля обладміністрації, активісти обгорнули жовто-блакитним брезентом. Не менш кардинально змінилась огорожа навколо майбутньої станції метро. Замість звичної реклами тут історичні світлини міста.

Найбільший палаючий герб склали із 80 факелів

Дніпропетровський патріотизм навіть відзначили у Книзі рекордів України – за найбільший палаючий герб. Незвичайний флешмоб патріоти присвятили Дню Конституції.

Акцію присвятили Небесній Сотні та убитим на Сході українським військовим. Люди вшанували пам’ять героїв запаленими свічками.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG