Доступність посилання

ТОП новини

СБУ хоче допитати радника Путіна Глазьєва щодо розв'язання військового конфлікту в Україні


Сергій Глазьєв, радник президента Росії
Сергій Глазьєв, радник президента Росії

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо радника президента Росії Сергія Глазьєва за статтею про публічні заклики до розв'язування військового конфлікту. Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

«Наші слідчі ухвалили рішення про відкриття кримінального провадження щодо Глазьєва як ключової фігури, людини, яка, на переконання наших слідчих, є одним з організаторів – за участі Царьова і інших, щодо яких розслідуються кримінальні справи – злочинних «східняків» в Москві з планування військових операцій, надання терористам тієї чи іншої допомоги, планування спеціальних інформаційних операцій», – повідомив Наливайченко.

«Йому слід дати свідчення, що саме Аксьонов (самопроголошений «прем’єр» Криму Сергій Аксьонов – ред.), Царьов йому радять, які саме завдання ці люди від нього отримують», – сказав голова СБУ.

За словами Наливайченка, СБУ має намір отримати свідчення Глазьєва у плануванні військових операцій та дискредитації України.

Раніше очільник РНБО Андрій Парубій повідомив, що Росія своїми діями намагається дестабілізувати ситуацію у восьми областях України на сході та півдні.

XS
SM
MD
LG