Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск вибачився перед жертвами сексуального насильства


Папа Римський Франциск сказав жертвам сексуального насильства з боку священників, що поведінка клерикалів була «святотатським культом», який образив Бога. Таку заяву 77-річний понтифік зробив у Ватикані під час приватної літургії, яку він проводив для шістьох жертв сексуального насилля з Британії, Німеччини та Ізраїлю.

Папа Франциск розкритикував «співучасть» і «невиконання своїх обов’язків» католицькими високими чинами через «приховування» повідомлень про сексуальне насильство з боку священників.

Папа Римський також попросив вибачення у жертв. Він зазначив, що церква «зобов’язана працювати і залагодити свою провину».

Це була перша зустріч Папи Франциска з жертвами, над якими було вчинене сексуальне насильство з боку священників, коли вони були неповнолітніми.

Понтифік пообіцяв, що у майбутнього до осіб, які чинять подібне не буде ніякої милості. Між тим Ватикан наполягає, щоб розслідування щодо участі католицьких священників у вчиненні сексуального насильства над неповнолітніми трималося у таємниці.

XS
SM
MD
LG