Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі пенітенціарії знищили зброю, щоб не дісталася бойовикам – Старенький


Співробітники спеціального підрозділу Донецького управління пенітенціарної системи знищили арсенал зброї, щоб не віддавати його сепаратистам. Про це повідомив голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

За його словами, у ніч з суботи на неділю понад 40 бойовиків, використовуючи важке озброєння, гранатомети і кулемети, напали на базу спецпідрозділу.

«Після того, як стало зрозуміло, що на допомогу із сил АТО ніхто не встигне прийти, було ухвалене рішення командиром спецпідрозділу, яке було погоджене зі мною, знищити весь запас зброї, який перебував у цьому спецпідрозділі, з метою пошкодити зброю, щоб вона не дісталася терористам. Кімната, де зберігалася зброя, була замінована й підірвана. Після цього командир спецпідрозділу зі своїми підлеглими покинув територію бази. Зараз вони перебувають у безпечному місці», – зазначив Сергій Старенький.

Українські військові, що беруть участь в антитерористичній операції, упродовж останніх днів, звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку й кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG