Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон закликає перерахувати голоси на виборах в Афганістані


Лідер президентських перегонів в Афганістані Ашраф Гані
Лідер президентських перегонів в Афганістані Ашраф Гані

Вашингтон закликає до «повного і ґрунтовного аналізу» заяв щодо можливих порушень під час президентських виборів в Афганістані. Ця заява була зроблена після того, як Незалежна виборча комісія Афганістану оголосила попередні результати другого туру президентських виборів, згідно з якими перемає Ашраф Гані, випереджаючи свого супротивника Абдуллу Абдуллу на 13%.

За словами речниці Державного департаменту США Джен Псакі, наразі на це є згода обох сторін. Псакі каже, що йдеться про перегляд 3 з 8 мільйонів бюлетенів.

Згідно з попередніми результатами Незалежної виборчої комісії Афганістану, за Ашрафа Гані проголосували 56,44% виборців, тоді як за його суперника Абдуллу Абдуллу – 43,56%.

Голова виборчої комісії Афганістану пішов у відставку 23 червня після того, як інший кандидат Абдулла Абдулла звинуватив його в підтасовуванні на користь Гані результатів другого туру виборів, що відбувся 14 червня.

Колишній голова виборчої комісії Афганістану і кандидат Ашраф Гані є пуштунами. Абдулла Абдулла представляє етнічних таджиків, які виступали проти режиму талібів.

XS
SM
MD
LG