Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики замінували 30 кілометрів колій біля Слов’янська – Геращенко


Повоєнний Слов’янськ, 7 липня 2014 року
Повоєнний Слов’янськ, 7 липня 2014 року

Для відновлення залізничного руху зі Слов’янська Донецької області, потрібно розмінувати 30 кілометрів колій. Про це повідомила уповноважена президента зі врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Щоб відновити роботу залізниці зі Слов’янська , потрібно розмінувати приблизно 30 кілометрів колій, замінованих покидьками. Так само з розмінуванням підходів до ліній електропостачання і водоканалу. Зараз у Слов’янську працюють нашу сапери, щоб створити всі передумови для ремонтних бригад. Там має бути відновлене нормальне життя. Найважче відновити психіку і здоров'я людей. Дітей, які оніміли від страху, бо поряд 2 місяці вбивали, підривали міни і били зі зброї. Жінок, які ховалися у підвалах, щоб їх не зґвалтували покидьки, літніх людей, які не вірили , що доживуть до приходу української армії», – зазначає Геращенко.

Починаючи з квітня, Слов’янськ став ареною бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силовиками. Збройний конфлікт розпочався у ніч на 11 квітня, коли озброєні автоматами бойовики захопили райвідділ міліції у місті і повісили там російський прапор.

5 липня року українські військові звільнили місто від проросійських сепаратистів.

XS
SM
MD
LG