Доступність посилання

ТОП новини

Підконтрольна бойовикам територія на сході України зменшилася вдвічі – РНБО


Українські силовики у Слов’янську, 7 липня 2014 року
Українські силовики у Слов’янську, 7 липня 2014 року

Сили антитерористичної операції продовжують звільняти територію Донецької і Луганської областей від незаконних збройних формувань, заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

При цьому, за його словами, за минулу добу повністю звільнили Костянтинівку Донецької області. Підконтрольна бойовикам територія на сході України зменшилася вдвічі.

Як заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО, бойовики обстріляли аеропорт «Луганськ». «На щастя, втрат серед особового складу немає», – сказав Лисенко.

За його словами, до кожного визволеного міста завозять воду, продукти харчування, медикаменти. Для робіт із відновлення інфраструктури на сході країни мобілізується комунальна техніка з інших регіонів України.

Лисенко зазначив, що особливу увагу при проведенні операції приділяють запобіганню втрат серед мирного населення. Водночас не припиняються напади і диверсії бойовиків проти українських військовослужбовців.

«Протягом останніх діб бойовики здійснили 12 обстрілів постів та підрозділів Збройних сил України неподалік населених пунктів Щастя, Довгеньке, Краснопілля, Металіст, Тернове, Станиця Луганська, Георгіївка, Довжанський», – розповів він.

Українські військові, що беруть участь в антитерористичній операції, протягом останніх днів звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку і кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG