Доступність посилання

ТОП новини

У Росії готуються протидіяти потоку найманців, які тікають з України – РНБО


Російські прикордонники готуються до протидії потоку найманців з України до Росії, заявляє речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Триває практика, коли прикордонна служба Росії пропускає терористів до України лише в односторонньому напрямку. Водночас росіяни зміцнюють пункти пропуску на кордоні з метою недопущення повернення найманців, які починають втікати з України», – заявив Лисенко.

За його словами, на в’їзді до Росії триває повний огляд усіх без винятку транспортних засобів.

Крім того, РНБО констатує посилення протистоянь між бойовиками на сході.

«Між бандами терористів посилюються конфлікти. Так, лідера бандитів Гіркіна обвинувачують у зраді й привласненні цінностей із розкраденого Слов’янська. За оперативною інформацією, місцевий криміналітет дав йому дві доби на повернення каси, з якої фінансуються найманці, яку було передано йому з Російської Федерації», – сказав Лисенко.

Українські військові, що беруть участь в антитерористичній операції, протягом останніх днів звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку і кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG