Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівська брехня: армія України бомбардує мирних мешканців


Люди стоять у черзі за гуманітарною допомогою від українських солдат, Слов'янськ, 6 липня 2014 року
Люди стоять у черзі за гуманітарною допомогою від українських солдат, Слов'янськ, 6 липня 2014 року

Російські ЗМІ, зокрема, телеканали «ТВЦ», «Росія-24», заявляють у вівторок про нібито масовані авіаудари української армії по містах, населених пунктах Донбасу. А влада Росії стверджує, що в Україні взяла гору «партія війни», але нічого не каже про масовані провокації та руйнівні дії проросійських сепаратистів на Донбасі. Російські прокремлівські телеканали також «інформують» про нібито масовані арешти з боку українських силовиків у Слов’янську, але жодних фактів при цьому не наводять.

Російський цілодобовий телеканал «Росія-24» стверджує, що нібито авіаудари української армії по мирних жителях Донбасу тривають: «Авіаудари київської влади на Донбасі, на думку Державного департаменту США, – це законний захист своїх територій. Докази загибелі мирних жителів речника Держдепартаменту США Джейн Псакі не пригнічують. На її думку, подібна практика не є рідкісною для світової спільноти»

(Дивіться з 6:33)

Хоча добре відомо, що українська авіація та артилерія ніколи не бомбила і не обстрілювала житлові квартали Донбасу та, як заявив у вівторок представник РНБО Андрій Лисенко, українські військовослужбовці приділяють особливу увагу запобіганню втрат серед мирного населення та безпеці цивільних громадян, тоді як сепаратисти щодня здійснюють артилерійські обстріли різних населених пунктів Донбасу та спричинюють жертви серед мирного населення. Так було, зокрема, і з артилерійським провокаційним обстрілом сепаратистами станиці Луганська, що Київ довів фактами. Тоді як Росія досі приписує його українській військовій авіації.

Телеканал «Росія-24» надав у вівторок слово спікеру Ради федерації Росії Валентині Матвієнко, котра заявила: «В Україні перемогла «партія війни», котра не збиралася з самого початку припиняти силові дії…»

І той же телеканал у цьому ж випуску новин стверджував таке: «Між іншим, Петро Порошенко запропонував провести переговори з представниками Донецької, Луганської «народних республік» за участі представників Росії, ОБСЄ. Про це повідомили у прес-службі Донецького міського голови Олександра Лук’янченка, котрий напередодні зустрічався з президентом у Києві».

Росія заявляє про нібито масовані арешти в Слов’янську

Російський телеканал «ТВЦ» заявляв у вівторок, що українська влада нібито проводить у звільненому від сепаратистів Слов’янську масові арешти: «Слов’янськ охоплений хвилею арештів… Українська армія проводить тотальну зачистку міських вулиць, місцеві жителі повідомляють, що у місті продовжуються локальні бої і всіх підозрілих моментально затримують… Жінка зі Слов’янська: «Свій город – це яйця, це кури… Ось за рахунок цього і живемо… Мої діти м’яса вже не бачать давно… Ось курку прибило міною і ми її з’їли».

(Дивіться з 1:55)

Але, окрім слів місцевої жінки зі Слов’янська, ніяких свідчень про масовані арешти в цьому місті «ТВЦ» не наводить. Тим більше, не каже про відкриту підтримку жителями міста української армії та про велику партію гуманітарної допомоги, що надійшла з Києва для жителів Слов’янська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG