Доступність посилання

ТОП новини

Ярема доручив звільнити центр Києва від активістів


Віталій Ярема
Віталій Ярема

Генеральний прокурор Віталій Ярема доручив керівництву МВС і СБУ вжити заходів зі звільнення центральної частини Києва, а також 19 приміщень, які перебувають у власності держави, від осіб, що «ототожнюють себе з учасниками Революції гідності і майданівцями».

Як заявив Ярема, ситуація у центрі Києва кожного дня ускладнюється. «Те, що зараз відбувається на Майдані, дискредитує Майдан гідності», – сказав генпрокурор.

За його словами, ті, хто залишається у наметах на майдані Незалежності, «не патріоти, а утриманці».

Ярема наголосив, що, враховуючи такий перебіг подій, він ініціював звернення до міністра внутрішніх справ та голови СБУ вжити невідкладних заходів для звільнення Майдану і захоплених приміщень.

Генпрокурор наголосив: у випадку, якщо люди, які захопили приміщення, їх добровільно не звільнять, вони будуть звідти виселені.

«Захоплення державних установ, захоплення приміщень – це кримінальний злочин, 341 стаття Кримінального кодексу. Якщо люди, які захопили ці приміщення, добровільно їх не звільнять, вони будуть звідти виселені, у тому числі й способом, який передбачений законом – працівники міліції просто будуть їх звідти виводити. Якщо співробітнику міліції буде чинитися опір, це буде вже більш тяжкий злочин», – сказав він.

Генпрокурор також попередив співробітників МВС і Київської міської державної адміністрації про відповідальність за бездіяльність при виконанні зазначеного доручення.

Раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що центр Києва стає небезпечним. Так він відреагував на конфлікт на Майдані 7 липня, коли внаслідок стрілянини поранення із травматичної зброї отримали 4 людини.

Столична влада неодноразово наполягала на тому, що активісти мають звільнити проїзд центральними вулицями Києва і зменшити площу наметового містечка, зокрема, їм запропонували переїхати на територію Київської фортеці. Минулого тижня проїжджа частина вулиці Хрещатик від бульвару Шевченка до вулиці Прорізної знову стала доступною для автомобілів.

XS
SM
MD
LG