Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор допускає силовий варіант під час наведення порядку на Майдані


Генпрокурор України Віталій Ярема не виключає силового варіанту, якщо жителі наметового містечка на Майдані й активісти, які надалі перебувають в адміністративних будівлях у центрі Києва, вчинять збройний опір правоохоронцям під час виселення їх із займаних територій.

«Можливий силовий варіант. Сьогодні проти вчинення кримінальних злочинів працівники міліції мають застосовувати силу», – сказав Ярема.

«Якщо це буде озброєний чинитись опір, як було позавчора вночі (на майдані Незалежності відбулась сутичка із застосуванням вогнепальної зброї, 4 людини отримали поранення – ред.), працівники міліції мають право застосовувати зброю. Це не той Майдан, який був спрямований проти влади Януковича, проти беззаконня. Це чисто кримінальні розборки, які влаштовуються у центральній частині міста, і міліція зобов'язана сьогодні навести порядок у центральній частині міста і затримати правопорушників, які вчиняють злочини», – наголосив генпрокурор.

Він додав, що правоохоронці вдадуться до дій, якщо учасники Майдану «сьогодні, завтра або найближчим часом не звільнять захоплених приміщень».

Ярема зазначив, що, за наявною в нього інформацією, нині в Києві захопленими залишаються 19 адмінбудівель.

Раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що центр Києва стає небезпечним. Так він відреагував на конфлікт на Майдані 7 липня, коли внаслідок стрілянини поранення із травматичної зброї отримали 4 людини.

Столична влада неодноразово наполягала на тому, що активісти мають звільнити проїзд центральними вулицями Києва і зменшити площу наметового містечка, зокрема, їм запропонували переїхати на територію Київської фортеці. Минулого тижня проїжджа частина вулиці Хрещатик від бульвару Шевченка до вулиці Прорізної знову стала доступною для автомобілів.

XS
SM
MD
LG