Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повернеться до справи про вбивство Гонгадзе – Ярема


Віталій Ярема
Віталій Ярема

Генпрокуратура повернеться до всіх незаконно закритих справ, в тому числі і щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

Відповідаючи на питання щодо розслідування кримінальної справи про вбивство Гонгадзе і його замовників, Ярема повідомив, що наразі всі ці справи вивчаються для того, щоб поновити у них слідство.

Також Ярема зауважив, що за першочерговими свідченнями Олексія Пукача, до цього злочину були причетні вищі посадові особи держави, тому на сьогодні вживаються всі заходи для розкриття цього вбивства і встановлення винних осіб.

«Я вивчаю ці всі справи, проводжу наради зі своїми заступниками для того, щоб поновити слідство і притягнути до відповідальності осіб, причетних до вчинення цього тяжкого злочину», – цитує Ярему сайт Генпрокуратури.

Сьогодні, 9 липня, Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, якого 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив до довічного ув’язнення.

XS
SM
MD
LG