Доступність посилання

ТОП новини

У Великобританії кажуть, що Україна не має допустити «ірландського сценарію» на Донбасі


Британія проти «ірландського сценарію» на Донбасі – високопосадовець британського МЗС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Британія проти «ірландського сценарію» на Донбасі – високопосадовець британського МЗС

Україна не повинна пройти такий же шлях, як Велика Британія із Північною Ірландією, заявив під час свого офіційного візиту до Дніпропетровська Державний міністр у справах Європи МЗС Великої Британії Дейвід Лідінґтон.

«Мені б дуже не хотілось, щоб Україна пройшла такий шлях, як Велика Британія з Північною Ірландією. Це протистояння триває десятиріччями і в ході цього протистояння уже були численні жертви, і поранені, й покалічені люди. Не хотілось би, щоб це повторювалось десь», – заявив Дейвід Лідінґтон.

Він також висловив сподівання на те, що протистояння у Донецькій і Луганській області завершиться найближчим часом і «уряд України встановить свій контроль і законну владу в цих регіонах».

Водночас він зауважив, що «буде потрібно досить багато часу, щоб переконати все населення України в тому, співпраця з Євросоюзом відкриває перспективи і які економічні вигоди вона від цього може отримати».

Водночас заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов заявив, що, спілкуючись з високопосадовцем МЗС Великої Британії, влада Дніпропетровщини віддавала перевагу обговоренню майбутньої співпраці з Великою Британією, а не сучасних проблем: про обмін досвідом щодо боротьби з сепаратизмом не йшлося.

«Будь-яка війна завжди закінчується миром», – додав він.

За даними сторін, у найближчій перспективі між Британією та Дніпропетровщиною має бути підписана угода про співпрацю в освітній сфері.

Дейвід Лідінґтон обіймає посаду державного міністра у справах Європи (керівника європейського відділу) МЗС Великої Британії від травня 2010 року. У сферу його відповідальності входить Європейський союз; Європа, включаючи Балкани, Україну, Білорусь та Молдову, Росія, Південний Кавказ, Центральна Азія; НАТО та європейська безпека.

XS
SM
MD
LG