Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина надає гуманітарну допомогу для Сходу України


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вирішив збільшити обсяг гуманітарної допомоги Україні на 2,5 мільйони євро, довівши цю суму загалом до 3,5 мільйонів євро, повідомило сьогодні німецьке зовнішньополітичне відомство.

Ці кошти призначені головним чином для населення найбільш потерпілих регіонів Сходу України, зокрема, Слов’янська і Краматорська, а також для внутрішніх вимушених переселенців, мовиться в повідомленні. В цьому МЗС Німеччини співпрацює з Німецьким Червоним хрестом і його партнером, Українським Червоним хрестом, а також із управлінням верховного комісара ООН у справах біженців і управлінням координації гуманітарних питань ООН.

Як заявили в МЗС Німеччини, федеральний уряд підтримує прагнення уряду України надати термінову допомогу населенню Сходу України, в першу чергу Слов’янська і Краматорська, які донедавна перебували в зоні боїв, щоб повернути його до нормального життя.

Населення Сходу України потребує нині чіткого сигналу, що воно нам не байдуже, наголосили в Берліні.

На Сході України, на частині територій Донецької і Луганської областей триває антитерористична операція українських силових структур проти збройних проросійських сепаратистів, які чинять напади і на силовиків, і на мирне населення. Днями бойовики були вимушені втекти з міст Слов’янська і Краматорська, що тривалий час були під їхньою повною владою.

XS
SM
MD
LG