Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Курахового звільнений. У «Правому секторі» стверджують: за протекцією з Києва


Міський голова Курахового, що на Донеччині, про затримання якого раніше заявляли дніпропетровські активісти «Правого сектора», на волі і вже завтра виходить на роботу – про це йдеться на офіційному сайті Курахівської міської ради.

За даними сайту, Сергій Сажко подякував за звільнення «депутатам міськради, небайдужим мешканцям міста і друзям, журналістам, представникам МВС, ДТЕК та інших підприємств міста».

«У «Правого сектора» немає до мене претензій. У мене – до них. Вони розібралися в ситуації і розуміють, що Курахове – українське місто», – мовиться на сайті.

Також міський голова заявив, що Донбасові потрібні переговори.

«Вести діалог можна з ким завгодно і за будь-яких умов. Якщо не буде переговорів, нас чекає доля Слов’янська – повна розруха і жертви. Міська влада готова сприяти процесові переговорів. Курахову потрібен мирний шлях врегулювання, як у Маріуполі, де переговори зберегли і інфраструктуру, і спокій, і життя мирних громадян», – цитують Сажка на сайті.

Водночас у Дніпропетровському осередку «Правого сектора» Радіо Свобода повідомили, що за звільнення міського голови Курахового клопотались зі столиці.

«Вчора ввечері мені подзвонив радник (міністра внутрішніх справ Арсена) Авакова Антон Геращенко і в ультимативній формі висунув вимогу відпустити Сергія Сажка протягом однієї години… Чи є у «Правого сектора» інформація про пособництво головного курахівського чиновника терористам, докази про його безпосередню участь у сепаратистській діяльності (а вони є), – радника міністра внутрішніх справ аж ніяк не хвилювало», – заявив член проводу «Правого сектору» Андрій Денисенко.

У «Правому секторі» продовжують наполягати на тому, що мають підтверджену інформацію про те, що міський голова Курахового забезпечував провізією блокпости озброєних сепаратистів, і цим мають зацікавитись правоохоронні органи.

Учора у «Правому секторі» заявляли, що затримали міського голову Курахового Сергія Сажка «для з’ясування фактів його можливої співпраці з терористами із «ДНР». В РНБО тим часом заявляли, що того викрали «терористи» й «бандити», які «продовжують тероризувати місцеве населення».

XS
SM
MD
LG