Доступність посилання

ТОП новини

Росія майже всіх українців, які перетинають кордон, видає за біженців – прикордонники


Державна прикордонна служба України вкотре спростовує повідомлення російської влади і ЗМІ про сотні тисяч біженців з України. Як повідомили у прес-службі прикордонної служби України, жоден громадянин України не висловлював бажання отримати статус біженця в Росії.

«Росія майже всіх громадян України, які перетинають українсько-російський кордон, видає за біженців. Проте під час перетину кордону українці досить часто заявляють, що їдуть на відпочинок, у справах чи провідати рідних. Звичайно, є й такі, хто через політичну кризу на сході України вимушені залишити домівки та виїхати, хто в інші регіони України, а хто й у Росію, адже у багатьох українців там є близькі родичі. Однак під час перетину кордону в Росію жоден громадянин України не висловлював бажання отримати статус біженця в Росії, натомість вони однозначно заявляють, що будуть повертатися додому», – йдеться в повідомленні.

Державна прикордонна служба України інформує, що «загальний пасажирський потік на українсько-російській ділянці кордону за останні місяці зменшився на 50%. Стали менше перетинати кордон з Росією на 18% і громадяни України».

«Громадяни України, які перетинали кордон з Росією у період з березня по червень 2014 року, на виїзд з України прослідували 1,54 мільйони осіб, а на в’їзд – 1,38 мільйони. І хоча показники виїзду українців дещо більші в’їзду – вони повністю відповідають показникам 2013 року», – наголошують у прикордонслужбі.

«Проте лише в травні місяці 2014 року в Росію їхало майже на 200 тисяч українців менше ніж минулого року (2014 рік – 344 тисяч українців, 2013 рік – 538 тисяч), а в червні на 100 тисяч менше (2014 рік – 403 тисячі українців, 2013 рік – 507 тисяч). Не варто також забувати, що це показники в період туристичного і курортного сезонів, під час яких пасажиро-транспортний потік на кордоні збільшується», – додали у відомстві.

Як нагадали у прикордонслужбі, російські засоби масової інформації й окремі посадовці заявляють про сотні тисяч українських біженців, які їдуть у Росію.

XS
SM
MD
LG