Доступність посилання

ТОП новини

«Бандерштат» відбудеться, бо він потрібен українцям – організатор


«Бандерштат» відбудеться, бо він потрібен українцям
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Фестиваль національного відродження «Бандерштат», котрий традиційно відбувається в липні-серпні, саме на часі, заявила сьогодні його організатор – голова громадської організації «Національний альянс» Майя Москвич. Такої ж думки дотримується і влада Луцька і Волині, яка стала основним спонсором заходу, сказала вона на прес-конференції.

Через складну ситуацію в Україні фестивальні менеджери один за одним згортають пісенні акції (так сталося з фестивалем «Тарас Бульба» і «Ніччю в Луцькому замку»). Однак організатори вважають, що традиційні заходи фестивалю – а це не лише музика, а й зустрічі-гутірки з політиками і політологами, ветеранами визвольних змагань і сучасними героями, спортивні змагання і флешмоби – привернуть увагу молоді і традиційно спонукатимуть замислитись про шляхи перезавантаження держави Україна, розпочатого в умовах зовнішньої агресії.

Тож упродовж трьох днів, з 1 по 3 серпня, учасники фестивалю шукатимуть відповідь на запитання, як врятувати державу і зробити її потужною. «Бандерштат» стане майданчиком для пошуку нових ідей. Лучани вже запросили на гутіркову сцену Юрія Луценка, Олеся Донія, автора популярного вірша «Ми ніколи не будемо братами» Анастасію Дмитрук, захисників зимового столичного Майдану, бійців, котрі брали участь в АТО, і сподіваються, що на їхнє запрошення відгукнеться колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

Як повідомив ведучий фестивалю на псевдо Мяч Дредбол, поряд із тридцятьма українськими гуртами на сцені «Бандерштату» виступлять ірландські та білоруські музиканти. А традиційний флешмоб, за результатами проведеного інтернет-опитування шануваників фестивалю, складатиметься з шести букв (ПТН ПНХ), які через російську агресію стали популярними у світі.

Охорона фестивалю, яка й раніше була пильною стосовно алкоголю і ймовірних порушників, нині працюватиме у посиленому режимі. У ході мистецької акції буде також проведений збір коштів на допомогу оборонцям України на Донбасі.

XS
SM
MD
LG