Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура перевіряє причетність банку Клименка до фінансування тероризму та сепаратизму


Генеральна прокуратура повідомила у п’ятницю, що розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком та іншими службовими особами цього міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

У перебігу розслідування було встановлено, що одним із підконтрольних Клименкові банків, який незаконно використовувався для переведення безготівкових коштів в готівкові та залучення їх до тіньових схем, є «Грін Банк» із Києва. Правоохоронці звертають увагу, що найбільше клієнтів «Грін Банку», які знімали великі суми коштів готівкою, є мешканцями Донецької та Луганської областей.

Наразі перевіряється причетність цього банку до фінансування тероризму та сепаратизму на Сході України, мовиться в повідомленні.

Українські правоохоронці вважають, що дії сепаратистів в Україні фінансуються, зокрема, з незаконно здобутих коштів членів так званої «сім’ї» колишнього президента Віктора Януковича, тобто наближених до нього осіб, до яких належав і Олександр Клименко.

XS
SM
MD
LG