Доступність посилання

ТОП новини

Тимчук: у достовірності даних штабу АТО про втрати сепаратистів є великі сумніви


Дмитро Тимчук, архівне фото
Дмитро Тимчук, архівне фото

Координатор групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив у суботу, що оцінки втрат бойовиків, зроблені його групою, «останнім часом значно відрізняються від тих, якими оперують деякі представники штабу антитерористичної операції».

«Із одного боку, ми не хочемо спростовувати офіційних представників силовиків. Із іншого боку – не можемо їх дублювати, тобто давати інформацію, в достовірності якої значно сумніваємося» – так він пояснив у фейсбуці закиди, що його група вже тривалий час не дає власних даних про втрати сепаратистів.

У п’ятницю ввечері речник штабу АТО Владислав Селезньов заявляв про ліквідацію в перебігу повітряних ударів Збройних сил по опорних пунктах незаконних збройних формувань того дня відразу близько тисячі бойовиків. За його словами, приблизно по 500 сепаратистів загинули в результаті двох із загалом п’яти авіаударів. Він не пояснив, на чому ґрунтуються такі попередні оцінки.

Журналісти, які працюють над темами АТО, відразу висловили сумнів у таких даних.

Заява речника з’явилася після того, як раніше у п’ятницю стало відомо про загибель відразу 19 українських військовиків і поранення ще кількох десятків унаслідок одного обстрілу з реактивних установок «Град» сепаратистів одного з таборів сил АТО.

Група «Інформаційний спротив», що працює як проект неурядової організації «Центр військово-політичних досліджень» незалежно від офіційних структур, заявляє, що свої повідомлення складає на підставі даних із кількох незалежних між собою джерел і не подає неперевіреної інформації.

XS
SM
MD
LG